Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?>
Organisatieontwikkeling
Arbeidsrechtadvocatuur
The Conflict Factor

Selectiecriteria

Indien functies komen te vervallen, moet u bepalen wie voor ontslag in aanmerking gaat komen. Daarvoor moet u bepaalde regels volgen. Denk aan het afspiegelingsbeginsel en het definiëren van het begrip nieuwe functie, gewijzigde functie en volgfunctie. The Conflict Factor helpt u daarbij.



Interesse? Neem contact op.

Wat gaan we doen?

Samen bepalen we de uitwisselbare functies, nieuwe functies, gewijzigde functies en volgfuncties. Vervolgens wordt het volledige personeelsoverzicht naar uitwisselbare functie, datum indiensttreding en leeftijd in kaart gebracht en de selectiecriteria  (afspiegelen en uitzonderingen) toegepast, om te bepalen wiens functie komt te vervallen. Ten slotte wordt gekeken naar de mogelijkheden van herplaatsing voor de personen wiens functie komt te vervallen. Na deze juridische beoordeling heeft u volledig inzicht in wat de reorganisatie gaat betekenen voor uw personeel.

 

  • In kaart brengen uitwisselbare functies, nieuwe functies, gewijzigde functies en volgfuncties
  • In kaart brengen personeelsoverzicht naar uitwisselbare functie, datum indiensttreding, contractvorm en leeftijd
  • Bepalen selectiecriteria: afspiegelen en uitzonderingen
  • Onderzoek herplaatsingsmogelijkheden
Conflict Factor Marlies Mellema

Cases

Op het juiste spoor

Een bedrijf dat handelt in wisselsporen dreigde twintig van de vijftig werknemers te verliezen toen besloten werd dat de core-business verplaatst werd naar een zusteronderneming in Frankrijk. Met hulp van The Conflict Factor bleef het bedrijf toch op het juiste spoor.