Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?>
Organisatieontwikkeling
Arbeidsrechtadvocatuur
The Conflict Factor

Weerstand bij verandering

Wat als het probleem nou eens de oplossing is?

Verandering stuit vaak op weerstand. Het negeren van deze weerstand is risicovol. In deze training leren we hoe je weerstand juist vóór je kan laten werken. Dat doen we door het probleem vanuit systemisch perspectief te benaderen. We laten zien dat weerstand vaak een symptoom is en dat het werkelijke probleem dieper ligt.

Voor wie:

Voor iedereen die geïnteresseerd is in systemisch werk. Voor directieleden, managers, leidinggevenden en teamleden die te maken hebben met weerstand op de werkplek.

Prijs: € 150,- ex BTW voor de vraagsteller en € 90,- voor representanten.

Wat gaan we doen?

Dit is een korte training van een halve dag. Door het stellen van systemische vragen en/of door een organisatieopstelling neer te zetten, krijgen we inzicht in de oorzaak van de weerstand en daarmee inzicht in wat er nodig is om beweging te creëren. De training bestaat uit diverse oefeningen, een organisatieopstellingen en een stukje theorie over weerstand bij verandering bekeken vanuit een systemisch perspectief.

Een organisatieopstelling is een snelle en effectieve methode om inzicht te krijgen in de echte oorzaken en oplossingen van bedrijfsvraagstukken. Aan de hand van een vraag van één van de deelnemers bekijken we steeds welke elementen nodig zijn. Deze elementen worden vervolgens gepresenteerd door andere deelnemers. In de ruimte ontstaat zo een opstelling, die iedere keer weer op bijzondere wijze helder maakt wat er nodig is om beweging te krijgen.