Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?>
Organisatieontwikkeling
Arbeidsrechtadvocatuur
The Conflict Factor

Vernieuwing in het nieuws

Het nieuws kwam binnen op de bureauredactie en dan ging een verslaggever op pad. Dat moest anders. The Conflict Factor werd benaderd door een bevlogen chef nieuws die zijn verslaggevers dichter bij het nieuws wilde brengen.

In de beoogde situatie van de chef waren verslaggevers standaard aanwezig in de regio en onderhield hij of zij contacten met de plaatselijke omroepen en bevolking om zo als eerste het nieuws te kunnen verslaan. De verslaggever moest daarmee zijn eigen bureauredacteur worden, de eigen regie doen, zelf de camera bedienen, zelf interviews afnemen en zorgen dat het materiaal gepubliceerd of uitgezonden wordt.

De omslag

De plannen betekenden dat er minder personeel nodig was ter ondersteuning van de verslaggever. Met het directieteam, de afdeling HR en de chef nieuws nam The Conflict Factor de gehele organisatie door, stelden we vast hoe die eruit moest komen te zien en begeleidden we de omslag, waarbij we met een goede communicatie de medewerkers klaarstoomden voor de andere manier van werken.

Wil jij als omroep ook het roer om en heb je begeleiding nodig voor het inzetten en doorvoeren van deze verandering, bel The Conflict Factor.

Contact

Dreigt er een conflict? Of is er een doorbraak nodig? Pak die kans, en neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.