Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?>
Organisatieontwikkeling
Arbeidsrechtadvocatuur
The Conflict Factor

Zorgen voor goed advies

The Conflict Factor is al enkele jaren nauw betrokken bij de ondernemingsraad van één van de grootste zorginstellingen van Nederland. We begeleidden de raad tijdens een enorme reorganisatie en versterkten de leden met een aantal gerichte trainingen.

De reorganisatie van de zorginstelling werd ingegeven door bezuinigen, een andere inrichting van de zorg en financiële problemen. Ook wilde de instelling naar een zelfsturende organisatie. The Conflict Factor werd benaderd door het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad.

Een enorm traject

De ondernemingsraad, bestaande uit 19 mensen, moest adviseren in een traject dat zo enorm was dat de consequenties ervan moeilijk te overzien waren. De raad voelde zich bovendien niet altijd even serieus genomen door de directie én de reorganisatie ging consequenties hebben voor verschillende leden van de ondernemingsraad. Hoe ga je daar mee om?

Na een proeftraining te hebben gegeven aan het Dagelijks Bestuur van de ondernemingsraad kreeg The Conflict Factor de opdracht de ondernemingsraad gedurende twee jaar bij te staan in het transitietraject. Samen startten we met de vraag: hoe willen we in het traject staan? Gaan we reactief adviseren of proactief meedenken met beleid? De raad koos voor het laatste.

Gerichte trainingen

Samen met Countess Consulting gaf The Conflict Factor vorm aan een pakket trainingen waarin voortdurend het grote plaatje van de transitie duidelijk werd gemaakt. Vervolgens werd dat plaatje in onderdelen geknipt, zodat eenieder begreep in welk stadium van de transitie de organisatie zich bevond, hoe het ideale plaatje er uit zou moeten zien, en welk advies daarbij hoorde. Naast begeleiding in het reorganisatietraject, gaf The Conflict Factor training in teambuilding, leiderschap en communicatie en vond juridische scholing plaats om er voor te zorgen dat de OR serieus werd genomen door het bestuur.

Na 5 jaar training, die gemiddeld met een 8,5/9 werden beoordeeld, wordt de OR nu meer dan serieus genomen door een geheel nieuw bestuur. De leden zijn serieuze gesprekspartners in de transitie en worden in het gehele proces meegenomen. Voor ons als trainers is het telkens weer een feestje om deze OR (met haar telkens nieuwe leden) te mogen trainen en begeleiden.

Een greep uit de beoordelingen:

“Het was een leerzame, ontspannen training, voelde als een groep.”

“Goed georganiseerd, toegankelijk, duidelijk. Ik heb genoten en vond het nuttig.”

“Leerzaam, afgewisseld met humor en opdrachten.”

“Prima training, prettige en veilige sfeer, prettige trainers.

“Toch weer anders dan de vorige keer, weer nieuwe onderwerpen/ andere materialen. Niet saai, veel humor, in één woord geweldig creatief.”

“In een plezierige setting, weer een nieuwe OR periode met nieuwe leden een frisse start kunnen maken”

Neem contact met ons op

Sta je als Ondernemingsraad voor een grote (of kleine) transitie waarbij jullie moeten adviseren? Wil je meer als team aan de slag of wordt je als OR niet serieus genomen door het bestuur en heb je hulp nodig? Bel The Conflict Factor. Zowel in het adviestraject, als in de aanlijning van alle OR-leden, teambuilding, communicatie en juridische scholing kunnen we jullie helpen.

 

‘Success doesn’t just come and find you, you have to go out and get it.’
David Knibbe – CEO Nationale Nederlanden

Contact

Dreigt er een conflict? Of is er een doorbraak nodig? Pak die kans, en neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.