Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?> Conflict Factor Marlies Mellema ?>
Organisatieontwikkeling
Arbeidsrechtadvocatuur
The Conflict Factor

Over Marlies

Na bijna 20 jaar besloot ik om de de advocatuur achter me te laten. Niet omdat mijn liefde voor arbeidsrecht was verdwenen, maar omdat ik merkte dat conflicten niet kunnen worden opgelost met juridische middelen alléén. Inmiddels ben ik weer beëdigd, met een andere blik op advocatuur, een advocatuur die dienend is aan een groter geheel.

The Conflict Factor staat voor veranderen vanuit de eigen kern en voor proactief veranderen in plaats van reactief veranderen. Daarvoor moet je het échte conflict aankijken. Wat ontstaat is échte verandering, met minder weerstand, minder juridische procedures, minder kosten, meer effect, een wereld aan mogelijkheden.

Als advocaat arbeidsrecht was ik gespecialiseerd in het begeleiden van omvangrijke reorganisaties en collectief ontslag. Het viel me op dat veel bedrijven reactief veranderen, zonder goed te kijken waarom de dingen niet gaan hoe ze moeten gaan. Ik zag dat er wordt afgebroken zonder te weten wat moet worden opgebouwd. En ik merkte dat conflicten liefst uit de weg worden gegaan.

Ik kwam steeds vaker bij bedrijven waar de negativiteit en onrust voelbaar waren. Waar reorganisaties te snel op elkaar volgden. Waar de communicatie vol ruis zat. Ik realiseerde me dat ik als advocaat voornamelijk aan het repareren was, terwijl ik kon zien wat er in de basis was misgegaan. Het werd daarom steeds lastiger om het vak in zijn originele vorm uit te oefenen. Ik voelde een innerlijk conflict, en zag een kans!

Ik besloot me te verdiepen in communicatie, verandermanagement, neurowetenschap, leiderschap en trainingen. Dat leidde op 1 mei 2018 tot de oprichting van The Conflict Factor. Met The Conflict Factor begeleid ik reorganisaties en verandertrajecten, maar dan vanuit het totaalplaatje. Ik combineer arbeidsrecht met communicatie, strategie en leiderschap. De advocatuur is dienend aan het grotere geheel.

Conflict Factor Marlies Mellema

Cases

Op het juiste spoor

Een bedrijf dat handelt in wisselsporen dreigde twintig van de vijftig werknemers te verliezen toen besloten werd dat de core-business verplaatst werd naar een zusteronderneming in Frankrijk. Met hulp van The Conflict Factor bleef het bedrijf toch op het juiste spoor.


Zorgen voor goed advies

The Conflict Factor is al enkele jaren nauw betrokken bij de ondernemingsraad van één van de grootste zorginstellingen van Nederland. We begeleidden de raad tijdens een enorme reorganisatie en versterkten de leden met een aantal gerichte trainingen.